söndag 26 juli 2009

Finns det någon doktor i byggnaden?


När min favvoteveserie Doctor WHO drar igång på allvar igen efter årsskiftet blir det med en ny skådespelare i rollen som tevevärldens mest kvicktänkte hjälte. Nyligen släpptes den första bilden på Matt Smith i full Doktorsutstyrsel. Vad har jag att säga om det här då? Tja, det återstår att se, jag väntar med spänning på resultatet. När det gäller Doktorns utstyrsel så gillar jag verkligen flugan och kavajen, det känns brittiskt och bra, men precis som många andra är jag lite kluven till att såväl Doktor som medhjälpar tycks bli allt yngre. Karen Gillan må vara väldigt söt men om man ska köra med en yngre inkarnation av Doktorn så hade jag gärna sett att han hade en äldre sidekick för att skapa en kontrast mellan karaktärerna. Matt Smith är yngre än mig, och det känns faktiskt lite konstigt. Inte lika konstigt som den förfärliga bröllopsscenen Indiana Jones råkade ut för men ändå väldigt underligt...

lördag 25 juli 2009

I fredags besökte min käre redaktör Lars Yngve Sveriges Radio för att berätta om sitt arbete med Nya Upplagan. Själv missade jag programmet när det sändes så jag fick lyssna på det på nätet, något jag tycker att ni också ska göra. Klicka HÄR och låt herr Yngve förföra er med sin skånska stämma.

lördag 18 juli 2009

Nu är jag ledsen...

Min älskade lilla dator har gått och blivit halvdöd, förhoppningsvis hämtar den sig men det är för tidigt att säga något om den saken. För att pigga upp mig ska jag förgylla helgen med cirkusbesök och Roger Moores självbiografi.

onsdag 15 juli 2009

Det är lite pinsamt att erkänna...

...men förra sommaren gjorde jag ett par seriesidor till den här boken. Det rör sig om omtecknade versioner av de censurerade skisser som förr om åren publicerades som bilagor till tidningen Knasen. I huvudrollen ser vi "Stjärt Karlsson" som lyckas med konststycket att vara både skivbolagsschef  och menig i flottan samtidigt(!). Jag vill absolut inte uppmuntra någon att köpa boken, (det vore ett svek mot den finkultur som jag normalt förknippas med), men OM någon nu skulle vara nyfiken kan man hitta den på extrapris i stort sett  var som helst. Själv ser jag den varje gång jag besöker min lokala Konsumbutik.

tisdag 14 juli 2009


För tredje året i rad tillbringar jag sommaren i Staffanstorps Konsthall där jag agerar konstnärlig ledare för en grupp lokala ungdomar. Igår hade vi besök av Skånska Dagbladet, vilket resulterade i en artikel som ni kan läsa HÄR.
Foto: André Jönsson

söndag 12 juli 2009

På skissbordet


Ett litet smakprov på vad jag arbetar med just nu...

Från arkivet...


En liten skämtbild med fyra år på nacken. När jag gjorde den tyckte jag själv att det var ett fantastiskt lyckat skämt, men som vanligt när jag känner så lyckades jag aldrig sälja den någonstans. En endaste gång har den publicerats i tryckt form, och då i samband med en artikel om mig. 

torsdag 9 juli 2009

En efterlängtad team-up!


Jag och Johanna Kristiansson arbetar just nu med en serie baserad på våra upplevelser under Roskildefestivalen. Vi har haft våra arbetsbord brevid varandra i åratal och hållit ett stort antal workshops tillsammans, men det här är nog första gången som vi faktiskt gör en serie ihop. Smakprovet ovan förställer två välklädda herrar som vi stötte på i folkhavet, de förevigades senare i bild av Johanna, tusch samt färgläggning står jag för. Serien är upplagd så att vi tecknar ungefär var annan ruta, ska bara avverka ett par deadlines så att jag kan sätta igång med det på allvar. Vi kommer att stoppa in så många udda typer som vi bara kan (samt Grace Jones och ett nakenlopp). Resultatet kommer att kunna beskådas i nästa nummer av tidningen Nya Upplagan och jag har svårt att tänka mig att jag kan låta bli att slänga upp serien här i bloggen.

måndag 6 juli 2009

Hemma igen!


Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, är det någon som märkt det? Den digitala frånvaron har sin förklaring, tillsammans med de kära vännerna Germund von Wowern och Johanna Kristiansson har jag besökt Roskildefestivalen där jag tillbringat ett antal dagar med att leka tonåring.